A A A K K K
для людей із порушенням зору
Довбиська громада
Житомирська область, Звягельський район

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Дата: 28.04.2023 08:03
Кількість переглядів: 134

Фото без опису

Приватне акціонерне товариство "Мар’янівський склозавод", юридична та фактична адреса: 12725, Житомирська область, Новоград-Волинський р-н, смт. Мар’янівка, вул. Заводська, 1, оголошує про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами з метою продовження господарської діяльності на промисловому майданчику.

Дані щодо юридичної особи: ПрАТ "Мар’янівський склозавод" код ЄДРПОУ: 00480810, адреса: 12725, Житомирська область, Новоград-Волинський р-н, смт. Мар’янівка, вул. Заводська, 1; керівник – Костюк Петро Степанович; тел.: +38(041) 447-31-078, електронна пошта: medsklo@meta.ua. Основний вид економічної діяльності підприємства – 23.13 Виробництво порожнистого скла.

В 2015 році Міністерством екології та природних ресурсів України було видано дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для ПрАТ "Мар’янівський склозавод» Дозвіл №231013660-47 від 22.10.2015р., строком дії дозволу 7 років до 22.10.2022р. В ході проведеної інвентаризації нових джерел викиду не виявлено.

Основний виробничий процес ПрАТ "Мар’янівський склозавод" – виробництво склотари малої ємності для медичних потреб, а саме аптекарський посуд зі світлозахисного коричневого скла. Технологічний процес виробництва скловиробів складається з: підготовки компонентів шихти, приготування шихти, варки скла, виготовлення готової склотари.

Забруднюючи речовини, що утворюються при роботі підприємства: арсен та його сполуки в перерахунку на арсен, заліза та його сполуки (у перерахунку на залізо), кадмій та його сполуки (у перерахунку на кадмій), нікель та його сполуки в перерахунку на нікель, ртуть та її сполуки в перерахунку на ртуть, селен та його сполуки (у перерахунку на селен) / селену діоксид (у перерахунку на селен), свинець та його сполуки в перерахунку на свинець, хром та його сполуки в перерахунку на триоксид хрому, манган та його сполуки (у перерахунку на діоксид мангану), речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, сажа, оксиди азоту (оксид та діоксид)у перерахунку на діоксид азоту, азоту (1) оксид (N2O), діоксид сірки (діоксид та триоксид) у перерахунку на діоксид сірки, сульфатна кислота (H2SO4) (cірчана кислота), оксид вуглецю, діоксид вуглецю, бензин (нафтовий, малосірчастий, у перерахунку на вуглець), вуглеводні граничні С12-С19 (розчинник РПК-265 П та інш.), гас, метан та пароподібні та газоподібні сполуки хлору, якщо вони не ввійшли до класу 1, у перерахунку на хлористий водень. Обсяг викидів забруднюючих речовин складе 14195,2 т/рік, з яких парникові гази (вуглецю діоксид, метан, оксид діазоту) складають 14089,35 т/рік.

На межі встановленої СЗЗ та поблизу найближчої житлової забудови згідно протоколу інструментально-лабораторних досліджень концентрація забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не перевищує встановлені законодавством допустимі норми. Заходи щодо скорочення викидів не плануються. Зазначені у матеріалах пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають гранично допустимим викидам затвердженим законодавством.

Господарська діяльність підприємства ПрАТ «Мар’янівський склозавод»  належить до переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування. Оскільки приземні концентрації забруднюючих речовин згідно розрахунку розсіювання не перевищують на межі СЗЗ встановлені граничнодопустимі концентрації, відповідно для даного промислового майданчика підприємства застосовуються найкращі доступні технології та методи керування.

Зауваження та пропозиції щодо наміру отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ПрАТ «Мар’янівський склозавод» подавати протягом 30 днів з моменту опублікування даного повідомлення до Житомирської обласної військової адміністрації за адресою: 10014 м. Житомир, майдан ім. С.П.Корольова, 1. Тел. (0412) 47-08-57, (0412) 47-11-09, e-mail: ztadm@apoda.zht.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь