A A A K K K
для людей із порушенням зору
Довбиська громада
Житомирська область, Звягельський район

На час воєнного стану спалювання сухої рослинності можуть прирівнювати до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність

Дата: 31.08.2022 15:22
Кількість переглядів: 689

Фото без опису

Шановні жителі громади!

Масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості бійцями Збройних Сил України та територіальної оборони.

3 березня парламент вніс зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Так у статті 113 Кримінального кодексу України «Диверсія» до переліку злочинів, спрямованих на послаблення держави, додали навмисні підпали, зокрема сухої рослинності,- карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Ті самі діяння, вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, -

караються позбавленням волі строком від десяти до п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Одночасно, Довбиська селищна рада повідомляє, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення  за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонено в Україні, громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від  6 120 до 12 240 грн.

 

Мешканців селища вкотре просять не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я й не спалювати суху рослинність, а також не забувати телефонувати на «102» та інформувати дільничного офіцера поліції Поприка Володимира Володимировича за тел.моб.  098-497-47-09 коли бачать такі  горіння та паліїв.

 

Разом до ПЕРЕМОГИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь