A A A K K K
для людей із порушенням зору
Довбиська громада
Житомирська область, Звягельський район

Бажаючі надати житло внутрішньо переміщеним особам можуть звернутися у відділ соціального захисту населення Довбиської селищної ради.

Дата: 24.03.2022 11:44
Кількість переглядів: 957

Громадяни, які прихистили біженців у своїй оселі, зможуть отримати приблизно по 450 грн "за комуналку" на одну прийняту особу.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад та територій України.

Уряд розробив соціальний пакет для підтримки внутрішніх переселенців, яким врегульовуються питання соцвиплат, працевлаштування, а також – розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло.

"Власники житла, які безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги", – повідомив Чернишов.

Для цього люди, які мають житло та готові дати прихисток, повинні повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців. Потрібно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також цю інформацію можна надати через  сайт "Прихисток", а надалі це можна буде зробити й через застосунок "Дія".

У такий спосіб органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду, доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більшу кількість людей. У Міністерстві наголосили, що розселення відбуватиметься лише за згодою власників житла.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь