A A A K K K
для людей із порушенням зору
Довбиська громада
Житомирська область, Звягельський район

Розпорядження № 39 від 19.03.2021 р Про затверджування обмежувальних протиепідемічних заходів на території Довбиської селищної ради

Дата: 19.03.2021 16:52
Кількість переглядів: 374

 

УКРАЇНА

ДОВБИСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ  № 39

 

   19.03.2021 

 

Про затверджування обмежувальних

протиепідемічних заходів

на території Довбиської селищної ради

 

На виконання рішення засідання Новоград –Волинської районної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 18.03.2021 року та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2021 р. № 154, встановити на території Довбиської селищної ради нові обмежувальні протиепідемічні заходи для «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення СОVID-19;

1. Забезпечити дотримання нових обмежувальних протиепідемічних заходів на відповідній території, згідно до встановленого «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки при цьому заборонивши:

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення;

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;

- приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів.

- приймання у спортивних залах, фітнес-центрах.

- діяльність непродовольчих ринків і продовольчих ринків;

2. Припинити роботу Кам’янобрідського ДНЗ « Лісова казка» з 19.03.2021 року по 28.03.2021 року.

3. Продовжити канікули для закладів загальної середньої освіти Довбиської селищної ради з 22 по 28.03.2021 року.

4. Керівникам амбулаторії:

4.1. Організацію проведення забору біологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, закладами охорони здоров’я, що надають первинну, спеціалізовану амбулаторно-поліклінічну медичну допомогу та фізичними особами-підприємцями, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та забезпечують на її основі медичне обслуговування населення, безпосередньо пов’язане з наданням первинної медичної допомоги;

4.2. Визначення маршрутів щоденного забору та доставки зразків біологічного матеріалу з пунктів забору біологічного матеріалу в лабораторії, що проводять дослідження на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції та закріпити за визначеними маршрутами парк автомобілів.

4.3. Проведення тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 відповідно до галузевих стандартів надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 наступним особам, незалежно від наявності у них декларації:

- з підозрою на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2;

- з ознаками інших ГРВІ;

- з встановленим діагнозом пневмонії;

- що були у тісному контакті з особою з підтвердженим випадком гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (не раніше ніж на 8 день після контакту);

- що підлягають плановій госпіталізації;

При можливості проведення тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 безпосередньо за місцем надання первинної медичної допомоги здійснювати його відразу при встановлені діагнозу ГРВІ та негоспітальної пневмонії в спеціально відведеному для цього місці, яке відповідає вимогам інфекційного контролю. При відсутності такої можливості забезпечити забір біологічного матеріалу.

4.4. Забір біологічного матеріалу за місцем проживання/перебування у наступних осіб з підозрою на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 та з симптомами інших ГРВІ, незалежно від наявності у них декларації:

- дітей віком до 10 років;

- осіб віком 65 та більше років;

- осіб з інвалідністю 1 та 2 групи;

- осіб, що не можуть самостійно пересуватись.

4.5. Проведення закладами охорони здоров’я тестування медичних працівників які мають контакт з пацієнтами, незалежно від рівня надання медичної допомоги, та інших категорій осіб відповідно до галузевих стандартів надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

5. Рекомендувати керівникам КНП «ЦПМСД» Довбиської селищної ради:

5.1. Забезпечити забір біологічного матеріалу для ПЛР-дослідження медичними працівниками за місцем перебування амбулаторій і фельдшерських пунктів, або за місцем проживання у осіб з підозрою на гостру респіраторну хворобу СОVID-19.

Доставку відібраних біологічних матеріалів для ПЛР-дослідження від амбулаторій і фельдшерських пунктів до Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України здійснювати централізовано мобільними бригадами КНП «ЦПМСД».

6. Старостам Довбиської селищної ради:

6.1. Створити групи для здійснення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів для «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення СОVID-19.

6.2. Здійснювати контроль за режимом самоізоляції хворих та контактних осіб на гостру респіраторну хворобу СОVID-19.

6.3. У разі порушення режиму самоізоляції письмово звертатися до Новоград-Волинської райдержадміністрації для вжиття заходів до осіб порушуючих режим самоізоляції.

7. Керівникам підприємств, установ та організацій не допускати до роботи на навчання осіб які були в контакті з лабораторно підтвердженими випадками захворювань на COVID-19 та створювати умови для безпечної праці.

 

        Селищний голова                                                          Олег ХОМ’ЯК

 

         

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь