A A A K K K
для людей із порушенням зору
Довбиська громада
Житомирська область, Звягельський район

Шановні керівники підприємств, установ, організацій та жителі громади!

Дата: 08.07.2019 16:15
Кількість переглядів: 526

Шановні керівники підприємств, установ, організацій та жителі громади!

Фото без опису

За установами, організаціями, підприємствами всіх форм власності  закріплені прилеглі території. Прилегла територія повинна утримуватись  згідно правил благоустрою. А саме, тут необхідно виконувати комплекс заходів з благоустрою: прибирання сміття, чистка тротуарного покриття  від трави, бруду;  догляд за клумбами та газонами; утримування кущів та дерев у належному стані, своєчасно скошувати траву та карантинні бур’яни тощо.

Селищна  рада звертається до керівників установ, організацій, підприємств, власників об’єктів торгівлі  вчасно  прибирати прилеглу територію і утримувати  її в чистоті  відповідно до Правил благоустрою, санітарного утримання, забезпечення чистоти і порядку на території Довбиської селищної ради. Прилегла територія це територія тротуару чи земельної зони вздовж огорожі до проїжджої частини вулиці (при наявності зправа або зліва), в разі відсутності проїжджої частини на відстані 15 метрів.
Нагадуємо, що згідно Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.11.2017 року №310  «Про затвердження Типових правил благоустрою території населеного пункту» cуб’єкти адміністративно-правових відносин у сфері благоустрою зобов’язані вчасно виконувати прибирання прилеглих та закріплених за ними земельних ділянок, дотримуватися чистоти і підтримувати порядок на всій території громади, за що несуть відповідальність згідно із законодавством.
    Також існує проблема сміття, що розкидане по всіх вулицях  населених пунктів громади.  Уздовж усіх тротуарних доріжок,  доріг селища  та сіл  можна побачити обгортки, різні  упаковки, пластикові склянки, пляшки зі скла та пластику  і ще багато чого. Хочеться запитати мешканців: «Де культура поведінки, де відповідальність за чистоту наших з вами вулиць?!»  

Мешканці, а також  деякі  підприємства, установи, організації,   які  свідомо не уклали  договір на вивіз сміття,  вивозять  непотрібне самотужки і чомусь вважають окраїни селища найбільш відповідними для цього місцями.  У селах громади також існують проблемні місця стихійного накопичення сміття.  Тих, хто вивозить сміття в лісосмуги, пустирі,   в’їзди  до  селища,  не меншає.  Їх не турбують ні стан населеного пункту, ні можливість виникнення і розповсюдження небезпечних інфекцій, їм не соромно.

Щороку селищна рада організовує   ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ. Силами  комунального підприємства несанкціоновані смітники ретельно прибираються.
Хочеться звернути  увагу співгромадян  на те, що несанкціоновані смітники майже завжди утворюються  в зруйнованих будинках, чи ділянках, де колись були будинки,  на пустирях, між вулицями, біля  приватних городів, що також недопустимо.

Довбиська селищна рада закликає до вчасного та належного прибирання закріплених територій. Не залишайтесь байдужими до наших з вами спільних проблем! Тоді ми зробимо територію нашої громади  чистою, охайною та  привабливою !

Відділ благоустрою Довбиської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь