Довбиська громада
Житомирська область, Звягельський район

На що жителі сіл Житомирщини зможуть отримати підтримку з обласного бюджету у 2019 році

Дата: 10.01.2019 10:16
Кількість переглядів: 502

У 2019 році фермери, аграрії, кооперативи, жителі сіл можуть скористатись різними напрямками програми агропромислового розвитку Житомирщини та отримати компенсації з обласного бюджету.  Про це повідомляє Житомирська обласна адміністрація можна ознайомитися тут

Фото без опису

На ці цілі у 2019 році в обласному бюджеті передбачено 6 млн 150 тис. грн.

  Розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК) – до 200 тис. грн може отримати кооператив на придбання обладнання та техніки.

Фінансова підтримка з обласного бюджету надається сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу молочарського, м’ясного, плодово-ягідного та плодово-овочевого напрямів діяльності.

Розвиток фермерських господарств (ФГ) – до 100 тис. грн можна отримати за придбання причіпної та навісної сільськогосподарської техніки і обладнання сільськогосподарського виробництва.

Приріст поголів’я корів молочного, м’ясного та комбінованого напрямів продуктивності – по 2 тис. грн можуть отримати господарства за кожну прирощену корову власного відтворення.

Для цього сільськогосподарські підприємства мають утримувати станом на 1 січня 2018 року не менше, як 30 корів, а фермерські господарства – не менше, як 10 корів.

Отримання компенсації з обласного бюджету за придбання доїльних апаратів – до 7 тис. грн. 

Взяти участь у програмі можуть домогосподарства, у яких 3 і більше корів.

Придбання племінних телиць, нетелей, корів господарствами населення – до 10 тис. грн за одну голову можуть отримати підприємства за закуплених племінних телиць, нетелей, корів молочного та м’ясо-молочного напрямів продуктивності, які придбані у племінних заводів, племінних репродукторів на території області і за її межами.

Виготовлення органічної продукції – до 50 тис. грн за проведення та підтвердження відповідності виробництва органічної продукції (сировини); до 400 грн за 1 га компенсації за придбаний насіннєвий матеріал.

Документи до обласних комісій приймаються за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, департамент агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації каб. 212.

Телефон для довідок: (0412) 47-46-28.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь