A A A K K K
для людей із порушенням зору
Довбиська громада
Житомирська область, Звягельський район

День місцевого самоврядування !

Дата: 07.12.2018 11:16
Кількість переглядів: 409

Майбутнє держави та нашої громад неможливе без розвитку місцевого самоврядування. Вони відіграють важливу роль у демократизації суспільства, є найближчими надавачами послуг мешканцям територіальної громади в різних сферах та несуть велику відповідальність за забезпечення належних умов проживання в ній .  2 роки тому в рамках реформи децентралізації, поштовх який дали ініціатива президента України, уряду, та за підтримки обласної та районної влади, а також громади Мар’янівки та Довбиша  пройшов процес об’єднання, за цей невеличкий період  Довбиській об’єднаній  територіальній громаді вдалося відновити близько  6 км вуличного освітлення, заасфальтувати  більше 5 км доріг , ( прокласти близько 7.5тис м2 асфальтного покриття  ) ,  зробити  1.5 км тротуарних доріжок.


Фото без описуДовбиська громада одна з перших в області включилась в медичну реформу, для цього було створено комунальне некомерційне підприємство, а також проведена реконструкція амбулаторії вартістю 1.3 млн. грн ще близько 200тис.грн було витрачено на нові меблі та обладнання, для комфортної роботи лікарів , зручного відвідування пацієнтів , збільшено заробітну плату лікарям, що має призвести кращої мотивації в наданні медичних послуг населенню .

Працівникам шкіл  та дитсадків вчасно виплачується  зарплата, премії, надбавки,  що призвело лише по Довбиській ЗОШ  ріст  середньої заробітної плати з 8.5 тис грн в 2017 році  до 11.5 тис.грн  за 11 місяців в 2018 році .  Проводяться капітальні та поточні ремонти приміщень, закупляється новий інвентар  та обладнання  .

Велика увага приділяється культурно – масовій робот, для цього проводяться ремонти систем опалення, відновлюються роботи гуртків та секцій, а також зміцнюється їх матеріально технічне забезпечення . Так по Мар’янівському Будинку культури  за цей період, для цих цілей було витрачено майже 270 тис.грн . 

Спільними зусиллями та завдячуючи  депутатського корпусу, виконавчого комітету селищної ради, районним та обласним адміністраціям ,  а також людям, які не тільки критикують роботу (можливо не завжди  конструктивно) але і допомагають робити  зміни на краще  в дворі, на вулиці, в селищі, МИ РАЗОМ зможемо  вивести ефект змін на зовсім інший якісний рівень .

Особливо ми горді тим, що тільки за 2018 рік, з місцевого бюджету була надана допомога для людей які потрапили  в скрутне життєве  становище пов’язане з хворобами  282.575тис.грн .

Підсумовуючи вище сказане , самоврядні органи в демократичному суспільстві є важливим інститутом реального народовладдя та засобом реалізації інтересів територіальної громади. Тож нехай День місцевого самоврядування об'єднає нас у спільному прагненні зробити наші селища  і всю Україну щасливими і багатими!

 Вітаємо всіх причетних до цього процесу з днем  місцевого самоврядування, і бажаємо щоб всі добрі наміри збулися .


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь