A A A K K K
для людей із порушенням зору
Довбиська громада
Житомирська область, Звягельський район

Як підприємцям Житомирщини отримати пільговий кредит на розвиток бізнесу. УМОВИ

Дата: 11.10.2018 08:29
Кількість переглядів: 357

На Житомирщині уже другий рік поспіль діє програма, за якою підприємства отримують фінансову підтримку від ОДА на закуплення нового устаткування та обладнання, модернізацію процесів виробництва та розвиток власного бізнесу.

http://oda.zt.gov.ua/yak-pidpriemczyam-zhitomirshhini-otrimati-pilgovij-kredit-na-rozvitok-biznesu.-umovi.html


Ініціював таку програму в області голова ОДА Ігор Гундич у 2017 році. І вже 7 підприємств області успішно скористались програмою та щомісяця отримують компенсацію – кошти у розмірі облікової ставки НБУ, які б мали самостійно сплачувати за користування кредитом.

 

Відтепер всі підприємства області, які займаються переробною промисловістю, та виробники сільськогосподарської продукції можуть отримати фінансову підтримку від ОДА – до 400 тис. грн компенсації з обласного бюджету на розвиток власного бізнесу.

 

Адже під час останньої сесії обласної ради депутати прийняли рішення про розширення напрямків виробництва, в тому числі і на сільськогосподарську продукцію.

 

Заявки департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА приймає до 26 жовтня 2018 року.

 

Програма поширюється на всі сфери виробництва, в тому числі і сільськогосподарської продукції, – зернові, олійні, бобові культур, овочі, цитрусові, ягоди, горіхи, харчові продукти, текстиль, одяг, шкіра, вироби з деревини, корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння, папір та паперові вироби, поліграфічна продукція та тиражування, хімречовини, гумові і пластмасові вироби, фармацевтичні продукти та препарати, неметалева мінеральна продукція, зокрема різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, комп’ютери, електронна та оптична продукція, електричне устаткування, автотранспортні засоби, причепи та напівпричепи, мотоцикли, меблі, ювелірні вироби, біжутерія, музичні інструменти, спортивні товари, іграшки та ігри, тваринництво, рибальство, рибництво тощо.

 

Відповідно до умов часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, підприємці можуть отримати відшкодування:

 

  • у розмірі облікової ставки НБУ станом на дату укладання договору – наразі 18%, у випадку, якщо беруть кредит до 1,5 млн грн;
  • у розмірі 400 тис. грн – у разі, коли кредит становить понад 1,5 млн грн.

 

Відшкодування підприємцям, які отримали кредит на розвиток власної справи понад 1,5 млн грн, здійснюватиметься таким чином: 400 тис. грн компенсації ділитиметься на кількість місяців користування кредитом (до 36 місяців) і виплачуватиметься щомісячно.

 

Остаточне рішення щодо щомісячного розміру компенсації приймається комісією.

 

Загалом програма поширюється на всі сфери виробництва та сільського господарства. Підприємці не зможуть лише взяти кредит на виробництво тютюнових виробів та алкогольних напоїв, а також на мисливство та відловлювання тварин.

 

Претенденти на отримання відшкодування частини відсоткової ставки за кредитами повинні відповідати наступним вимогам:

 

  • зареєстровані на території Житомирської області.
  • не мають заборгованості перед державним і місцевими бюджетами зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів.
  • реалізують бізнес-проекти, спрямовані на створення нових робочих місць.
  • працюють у межах видів діяльності, визначених Порядком, та отримали кредити на розвиток підприємницької діяльності.

 

Банками-партнерами даної програми є: АТ «Ощадбанк», ПАТ «Укрексімбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Кредобанк», ПАТ КБ «ПриватБанк», ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» та інші, які долучаться до партнерства.

 

Документи підприємцям необхідно подати до департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, каб. 206.

 

Необхідну інформацію також можна отримати за телефонами: (0412) 47-44-37, 47-44-92 та в банках - партнерах Програми».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь